Lees meer over mijn praktijk en mij

Elma Kleijwegt - Tao Shiatsu
Mijn naam is Elma Kleijwegt

En ik werk en leef vanuit mijn hart

Ik ben een inspirerende, verbindende vrouw en erg sensitief. Helpen is als een tweede natuur voor mij. Als ik terugkijk op mijn eigen leven zie ik dat ik het helpen van anderen altijd veel belangrijker vond dan mijzelf.

Ik heb mooie studies gevolgd, in 4 jaar de basis gelegd en mijzelf vervolgens doorontwikkeld in verschillende specialiteiten. Daarnaast heb ik talloze boeken gelezen en uren zelfonderzoek gedaan om te komen tot waar ik nu sta, uitgegroeid tot wijze vrouw. Ondertussen weet ik dat iedere klacht je iets vertelt. De reis naar jezelf is de mooiste reis die er is. Mijn praktijk bestaat inmiddels 17 jaar en in deze tijd heb ik al honderden cliënten mogen begeleiden om ook de reis naar zichzelf te maken.

‘TAO’ betekent ‘De Weg’.

Mijn praktijk is erop gericht om anderen te ondersteunen bij het bewandelen van hun eigen persoonlijke pad, hen te helpen groeien en verdiepen in hun eigen unieke kwaliteiten en daar bewustzijn op te creëren.
Op ieders pad liggen obstakels om op te ruimen en te verwerken, zodat er ruimte ontstaat voor iemands eigen vrije ontwikkeling. Dat is mijn levensmissie en ik geniet er met volle teugen van!

Werkervaring

Oorspronkelijk heb ik altijd in ondersteunende en coördinerende functies in verschillende branches in het bedrijfsleven gewerkt; in kleine, middelgrote en grote ondernemingen, in de Advocatuur, PR, Reclame, Marktonderzoek, Luchtvaart, Human Resources, Profit en Non-Profit. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring kunnen opdoen in het ontmoeten van mensen, het begrijpen van hun plek in de organisatie en hun beweegredenen om te functioneren zoals zij dat deden (inclusief die van mijzelf).
Op een gegeven moment realiseerde ik mij dat ik klaar was voor mijn volgende stap: op zelfstandige basis mijn eigen krachten en kwaliteiten inzetten voor anderen. Ik kwam uit bij de Shiatsu. Een van oorsprong Chinese Geneeskunde waarbinnen mijn invoelend vermogen, heldere waarneming en verbindende kwaliteiten volledig tot hun recht komen.

Opleidingen

  • Qing Bai Academie, locatie Amsterdam
  • Zen Shiatsu Opleiding te Amsterdam
  • Psycho-Spirituele Geneeswijzen bij Renée Gloudemans te Amsterdam
  • Jaartraining tot Orthomoleculair therapeut te Utrecht
  • Ontelbare nationale en internationale cursussen en workshops op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), Voeding en Energiewerk.
  • Naast mijn vakkennis ben ik in het bezit van mijn Diploma Westerse Medische Basiskennis en houd ik deze kennis jaarlijks up-to-date.
  • Ook ben ik in het bezit van een EHBO-diploma, met jaarlijkse update.

Weetjes over mij

[

In mijn boekenkast heb ik inmiddels vele mooie boeken verzameld die jou tot steun zouden kunnen zijn op jouw persoonlijke Pad. Ik leen ze je graag uit.

[

Vaak geef ik je leefstijladviezen mee om beter voor jezelf te kunnen zorgen.

[

Voedingsadviezen kunnen deel uitmaken van mijn behandelingen.

[

Meridiaanstrekkingen geef ik je soms als huiswerk mee om ook zelf aan je eigen ontwikkeling te werken, in de periode tussen de sessies in.

[

Graag werk ik met kinderen van alle leeftijden. Zij halen het Innerlijk Kind in mijzelf altijd weer naar boven!

[

Ook jongeren en jongvolwassenen weten hun weg naar mijn praktijk te vinden: er zijn vaak weinig woorden nodig om tot een prachtige verandering te komen in gedrag en Zijnskwaliteit!

[

Stellen die ongewenst kinderloos blijven begeleid ik naar zwangerschap en geboorte: een bijzonder verwarmend traject als ik tenslotte een geboortekaartje in de brievenbus mag vinden!

[

Ik ben zelf een gelukkige en trotse moeder van twee (inmiddels volwassen) kinderen die ik alle ruimte heb gegeven om hun eigenheid te ontdekken.

[

Humor zelfs in de zwaarste periodes van je leven kan zorgen voor verlichting en ik dit regelmatig ook toepas bij cliënten in mijn praktijk.

[

Ook dieren en planten onderdeel kunnen uitmaken van de behandeling (sjamanistisch werk).

[

Het leven mij heeft gevormd tot waar ik nu sta, en daar heb ik zelf ook heel hard voor en aan gewerkt! Met dank aan de coaches op míjn persoonlijke pad!

[

Inspiratie bieden is een fijne methode om iemands levenslust te versterken.

[

Dat wat is, ìs. Het heeft geen zin om te ontkennen of te vermijden. Jij bènt!

[

Motivatie om jezelf te ontwikkelen vind ik heel belangrijk in een behandeltraject. Dat helpt je te focussen op waar je mee bezig bent.

[

Eén van mijn gevleugelde uitspraken is: “Kan ik niet, ken ik niet!” Waar een wil is, is een weg. Je kunt op zijn minst eerst iets uitproberen.

[

Eventuele weerstanden zijn er niet voor niets. Ik behandel altijd vanuit liefdevol respect en zal jouw grenzen nooit overschrijden

[

In mijn leven heb ik veel gereisd. Ik ben met veel culturen en dieren in aanraking gekomen. En vele mooie natuurgebieden op Aarde mogen bezoeken.

[

De natuur is een belangrijke oplaadplek voor mij. Ik heb al aardig wat wandelschoenen versleten.

[

Ik ben best creatief. Bloemschikken en drogen is een van mijn hobby’s. Net als (edel)stenen verzamelen. Een paar jaar lang heb ik dwarsfluitles gevolgd.

[
Sinds de herfst van 2020 geef ik ook (online) cursussen, zo leuk om te doen!
[

Voor daarna heb ik ook alweer ideeën om uit te werken.

Samen werken we aan jouw gezondheid!

Het wordt tijd om echt voor jezelf te kiezen!

 

PRAKTIJKADRES

Zaandam:
Gebouw Juliana, unit/bel 110
Nicolaes Maesstraat 2
1506 LB Zaandam

Adres

Apeldoorn:
Villa Camelot
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn