Ontspannings-/Grondingsoefening

Introductie

Vooral in een periode van onrust is het belangrijk om zoveel als mogelijk ontspannen/gegrond/geaard te blijven, zodat je letterlijk en figuurlijk rechtop blijft staan. Door dichtbij jezelf te blijven ervaar je de rust in jezelf en hoeven alle prikkels die op je afkomen niet zo’n invloed op je te hebben en brengen jou niet meer zo uit balans. Met aarding geef je jezelf als het ware een natuurlijke beschermlaag.

Doordat je rustiger wordt, ben je bijvoorbeeld beter in staat om jezelf waardering te geven en niet langer afhankelijk te zijn van andermans bevestiging. Een ander voorbeeld van een doorwerking kan zijn dat je beter gaat waarnemen waar jouw eigen kwaliteiten liggen en hoe je deze voor jezelf en anderen zou kunnen inzetten.

Meer in balans en geaard

Door jouw aarding ben je op een natuurlijke wijze in staat om jouw persoonlijke grenzen naar de buitenwereld toe neer te zetten, zonder nadenken, je doet het als vanzelf.
Doordat je je meer in balans en geaard voelt, kan ook jouw contact met anderen een meer kwalitatieve verbinding krijgen. Rustiger. Je bent in staat om meer details waar te nemen.

Basisvertrouwen en zelfverzekerdheid

Soms weet je ineens wat je te doen staat als je meer gegrond bent: je hebt meer draagkracht, angsten worden minder belangrijk of verdwijnen en maken plaats voor basisvertrouwen en zelfverzekerdheid, waardoor je beter richting kunt geven aan jouw leven

Kortom: aarding is belangrijk voor ons, zeker in onrustige tijden! Laat je meevoeren met deze ontspanningsoefening, zodat ook jij de kwaliteit ervan kunt ervaren.

Praktisch

De oefening duurt ongeveer 10-15 minuten en als je hem een aantal keer hebt afgeluisterd en meegedaan, zal je deze oefening waarschijnlijk snel zelfstandig kunnen uitvoeren.

De eerste keer doen we hem samen. Ik begeleid jou een halfuur telefonisch. Dus je hoeft niet naar de praktijk te komen. Als dat goed verloopt en je hebt geen vragen meer, stuur ik je aansluitend aan het telefoongesprek de geluidsopname per WhatsApp toe, zodat je deze kunt afluisteren wanneer je maar wilt.

Kosten

De kosten bedragen € 40,- voor de persoonlijke begeleiding aan de telefoon, inclusief de door jou te ontvangen geluidsopname.

Toestemming

PRAKTIJKADRES

Zaandam:
Gebouw Juliana, unit/bel 217 (vanaf 1 mei unit/bel 110)
Nicolaes Maesstraat 2
1506 LB Zaandam

Adres

Apeldoorn:
Villa Camelot
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn