Ervaringsverhalen

Lees hieronder wat mijn behandelingen betekend hebben voor anderen

Hoe anderen de behandelingen ervaren

Afgelopen jaren heb ik met zeer positieve ervaringen regelmatig gebruik gemaakt van Elma haar Shiatsu behandelingen. Heerlijk een moment voor mezelf en altijd weer bijzonder om te ervaren dat mijn energie op een positieve manier ging stromen. Elma heeft mij geholpen om in balans te komen en nader tot mijzelf te komen. Daarnaast heeft zij naast mij ook veel betekend voor ons gezin. Zo heeft de oudste zijn rust gevonden in het slapen en heeft zij veel kunnen betekenen na de bevalling van onze tweede voor zowel mijn vrouw als onze jongste zoon. Elma haar talent, benadering, betrokkenheid buiten de behandelingen om maakt het een aanwinst voor iedereen die fysiek of geestelijk tegen problemen of disbalans aanloopt.

Sanne, 39 jaar

Ik kom nu al enige jaren bij Elma voor behandelingen, soms kort achter elkaar en soms een tijdje niet. Maar altijd als het hoofd vol zit en het lichaam vast weet ik haar weer te vinden. Zij weet de spanningen op een subtiele wijze op te lossen met haar handen die grondig zijn getraind maar ook op intuïtieve wijze blokkades traceren en verlichten.  

Al jaren ben ik zelf ook bezig met gezondheid en spirituele groei maar deze combinatie van lichaam en ziel is wat mij betreft vrij uniek. Ook is het zo dat zij in afstemming met jou aanvoelt of er thema’s zijn die voor jou van belang zijn op dit moment. En of jij bereid bent om hiernaar te kijken om met haar mogelijke opties van aanpak te bespreken, dus ook coaching behoort tot de mogelijkheden.  Soms ben je er klaar voor en soms nog niet en dan mag je zelf aangeven of je dit wel aan wilt gaan of dat je gewoon geniet van een heerlijke behandeling. Zij respecteert dus ook waar jij je bevindt op dit moment in jouw leven.  

Zelf ben ik werkzaam als huisarts en stuur ik soms ook patiënten naar haar toe die overspannen zijn of een burn-out hebben. Velen hebben hier baat bij gehad.  Zelfs mijn medewerkers stuur ik naar haar toe want als iemand lekker in zijn vel zit dan presteert hij/zij beter en daar wordt iedereen blij van.

Patrick, 56 jaar

Vorig jaar ben ik via-via bij Elma terecht gekomen.

Ik was uitgevallen door een (bijna) burn-out en klom al een beetje op, maar dat ging mij niet snel genoeg. 

Nog nooit had ik van Shiatsu gehoord maar na een korte uitleg heb ik begrepen dat het veel op acupunctuur lijkt, maar dan met drukpunten. Ik heb dit aangegrepen omdat ik dacht: baat het niet, schaden doet het zeker niet.

Na een intakegesprek begint de 1e behandeling. Deze ervaring was wél héél speciaal.

Toen ik thuiskwam heb ik mijn ervaringen gedeeld met mijn vrouw, die daar net zo nuchter in staat als ik. In de loop van de tijd na verschillende behandelingen en uitleg over je lichaam was ik elke keer weer verbaasd wat de behandelingen met me deden. Elke behandeling werd een ander deel behandeld, waardoor ik langzaam maar zeker me veel beter ging voelen. Na ongeveer 5 maanden was ik zover dat de behandelingen met steeds grotere tussenpozen konden worden uitgevoerd.  Na 10 maanden was ik klaar om aan een Atlascorrectie te denken. Dat heeft Elma gedaan nadat ik eerst een motivatie heb geschreven waarom ik dat wilde laten doen.

Ik hoopte dat ik meer rust in mijn doen en laten terug zou krijgen en de mate van mijn zelfvertrouwen weer op peil zou kunnen krijgen. Ook had ik enkele lichamelijke klachten die door de Atlascorrectie zijn verdwenen. Zelfs pijn in mijn nek, lengteverschil in mijn benen en het laag hangen van mijn schouders zijn verdwenen. 

Ook mijn geestelijke gesteldheid is hiermee voelbaar verbeterd.

De positieve gevolgen van mijn Atlascorrectie kan nog tot ongeveer een jaar doorwerken.

Oude pijntjes ‘lichten’ even op en trekken daarna weer weg. Tot op heden zijn die oude pijntjes geheel verdwenen. Ook het gevoel van zelfvertrouwen is weer bijna op het oude peil.

Ik had niet gedacht dat de Shiatsu mij zo veel goed zou doen. Dank Elma!

Jacques, 63 jaar

Ik ben na jaren zoekende te zijn geweest naar de juiste therapievorm, om bepaalde emoties te kunnen verwerken, met Elma in contact gekomen.

Gelijk na ons eerste telefoongesprek voelde dit als een warm bad en erkenning. Elma voelt door haar energetisch vermogen heel goed aan wat je voelt en waar verwerking nodig is.

Elma is warm, hartelijk en begaan. Daarnaast is zij zeer deskundig en een ervaren therapeute die door middel van haar technieken je weer in balans laat komen met je verstand en gevoel. Voor mij werkt deze vorm van therapie heel goed omdat je onderbewust “aan” wordt gezet en hierdoor je dus onbewust aan het verwerken bent.

Helaas is het kinderen krijgen voor ons niet makkelijk. Naast het oud zeer opruimen kwam ook onze kinderwens ter sprake, omdat na de 12e ICSI poging voor een tweede kindje, het na heel kort zwanger te zijn geweest in december 2018, weer niet gelukt was kwam ik daar emotioneel niet meer uit. Door hierover te praten en shiatsu te ondergaan voelde ik mij al snel weer blijer en positiever.

De tijd zou pas rijp zijn als ik mijn therapie had afgerond en vertrouwend op mijn intuïtie voelde ik dat ik afgelopen september 2019 er weer klaar voor was. Ik heb Elma verteld wanneer de terugplaatsing zou zijn en zij stelde voor om ons hierin spiritueel te begeleiden. Dat was een fantastische ervaring. Samen met haar hebben we het zieltje van ons toekomstige kindje uitgenodigd om bij ons te komen. Dit was een heel bijzonder proces en met als resultaat een prachtige dochter die afgelopen juni 2020 is geboren.

Naast deze sessies heb ik ook de Atlas correctie ondergaan. In 2012 ben ik middels een spoed keizersnede bevallen van een gezonde dochter. Door deze operatie heb ik heel lang met onderrugpijn gelopen en andere lichamelijke klachten. Het was zelfs zo erg dat ik er iedere nacht van wakker lag. Na zoveel bezoeken aan fysiotherapeuten, chiropractors, kinesiologen was dit eindelijk het hulpmiddel. Sinds dat mijn atlas is recht gezet heb ik geen rugpijn meer, zijn mijn klachten over en merk ik dat mijn intuïtief vermogen nog sterker is geworden.

Minke

Onze zoon Tygo was veel boos en ontevreden in zijn dagelijks leven, dat resulteerde in miscommunicatie en een neerwaartse spiraal tussen ons (als ouders) en Tygo.

Zelf ben ik vanaf december bij Elma ‘in behandeling’ waar ik ontzettend blij mee ben en ook het gewenste effect heeft op mij als persoon.

Ik heb Elma gevraagd of ik met Tygo langs kon komen en dit ook voorgelegd aan Tygo.

Beide vonden we het best wel spannend, maar ik merkte dat Tygo goed kon praten bij Elma.

Nu vier behandelingen verder hebben we echt een andere Tygo! Eigenlijk gewoon de Tygo zoals hij is! Zijn boosheid is zo goed als weg en hij kan situaties  beter verwerken. Zelf geeft hij ook aan dat het geholpen heeft èn wij leggen hem zeker geen woorden in de mond.

Ik was al erg tevreden, maar dit is zeker versterkt door de behandelingen met Tygo.

Linda, moeder van Tygo

Onze zoon Tygo was veel boos en ontevreden in zijn dagelijks leven, dat resulteerde in miscommunicatie en een neerwaartse spiraal tussen ons (als ouders) en Tygo.

Zelf ben ik vanaf december bij Elma ‘in behandeling’ waar ik ontzettend blij mee ben en ook het gewenste effect heeft op mij als persoon.

Ik heb Elma gevraagd of ik met Tygo langs kon komen en dit ook voorgelegd aan Tygo.

Beide vonden we het best wel spannend, maar ik merkte dat Tygo goed kon praten bij Elma.

Nu vier behandelingen verder hebben we echt een andere Tygo! Eigenlijk gewoon de Tygo zoals hij is! Zijn boosheid is zo goed als weg en hij kan situaties  beter verwerken. Zelf geeft hij ook aan dat het geholpen heeft èn wij leggen hem zeker geen woorden in de mond.

Ik was al erg tevreden, maar dit is zeker versterkt door de behandelingen met Tygo.

Linda, moeder van Tygo

Ik heb twee patiënten naar mevrouw Kleijwegt gestuurd, beiden met klachten op het gebied van overbelasting, fysiek en psychisch. 

Bij één patiënt uitte dit zich in het langdurig afwezig zijn in het arbeidsproces en veel lichamelijke klachten. Nadat zij bij mevrouw Kleijwegt enkele keren onder behandeling was geweest, trad er een duidelijk verschil op in haar lichamelijk en geestelijk welbevinden. Zij zat beter in haar vel. Ook werd het patiënte duidelijk wat voor invloed haar verleden heeft gehad op wie zij nu is en hoe zij zelf anders kan omgaan met zichzelf, zodat zij betere en andere keuzes kan maken in haar huidige leven.

Een tweede patiënte was langdurig depressief ondanks allerlei behandelingen, waaronder ook psychologie behandelingen. Zij heeft bij mevrouw Kleijwegt enkele behandelingen gehad waardoor zij beter in haar vel kwam te zitten. Bij haar lijkt een toename van inzicht ook een rol gespeeld te hebben in haar genezingsproces, maar ook een toename van energie en vermindering van lichamelijke klachten zijn effecten geweest van haar behandeling.

In onze samenwerking neemt mevrouw Kleijwegt een zeer zorgvuldige anamnese af en koppelt dit uiteraard na toestemming van patiënte met mij terug, en hebben wij contact over de voortgang. De goede samenwerking bevordert uiteraard ook de afstemming van de behandeling van de patiënt.

Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat van haar behandelingen t.a.v. mijn patiënten.

Man – 40 jaar – huisarts

Na de geboorte van mijn zoon ben ik redelijk snel weer aan het werk gegaan als verloskundige/vroedvrouw. Als vroedvrouw werk ik vaak ’s nachts, onregelmatig en zowel fysiek als emotioneel vaak pittig werk. Met een pasgeboren baby, een kleuter en borstvoeding vond ik dat niet vol te houden. Ik kreeg veel last van mijn rug, at veel zoetigheid om de moeheid te bestrijden (wat natuurlijk averechts werkte) en raakte meer en meer moe. Tot het moment dat ik voelde dat ik geen goede zorg meer kon leveren. Toen ben ik gestopt.

 

Ik ging op zoek naar mogelijkheden om mijn lichaam te ontspannen, mijn lifestyle te veranderen en spanning en angst die zich hadden opgebouwd te ontladen.

Ik ben toen bij Elma terecht gekomen en alle behandelingen waren een feest.

De ontspanning, de ontlading en de ondersteuning die ik daar heb ervaren hebben mij geholpen om dingen in mijn leven te veranderen, oude gewoonten en patronen te veranderen en gezond te worden.

Elke behandeling werkte dagenlang door en gaf mij vertrouwen in mijn lichaam, ontspanning waar ik zoveel behoefte aan had en inzicht in hoe ik met dingen om ga in het leven.

Daarbij werkt Elma intuïtief en gedegen. En is haar liefdevolle aandacht naast de professionaliteit van haar behandelingen enorm inspirerend en heeft het mij veel gebracht.

Vrouw - 32 jaar – vroedvrouw – Spanning/werkdruk/angsten/rugklachten

Enige tijd geleden was ik (vrouw, toen 43, moeder van 1 kind en drukke baan op directieniveau) enorm moe. Niet een beetje moe maar werkelijk uitgeput. Ik bleek het CMV virus te hebben, een zusje van Pfeiffer. Ik kon niet meer werken, lag de hele dag op de bank en als ik 200 meter verderop een boodschapje had gedaan, moest ik eerst een half uur op de bank liggen om de boodschappen te kunnen uitpakken. Ik nam volledige rust, ging naar acupunctuur en nam allerlei voedingssupplementen, uitgekookte gember voor energie, etc. Na een paar maanden ging het iets beter maar helaas nog steeds niet goed. Via via kwam ik in contact met Elma. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak. Haar grote kracht zit in het luisteren maar ondertussen niet veroordelen. Ze heeft geen oordeel over hoe je leeft of wat je eet of drinkt. Ze geeft echter wel allerlei tips waar klachten door zouden komen. De beste daarvan is haar theorie over het potje energie. Je hebt twee potjes energie. Eén krijg je mee met je geboorte en de andere vul je zelf met energie door te slapen, leuke dingen te doen of te relaxen. Ik had het potje van mijn geboorte helemaal leeg gehaald door niet op tijd aan mezelf toe te geven dat ik niet meer kon. Ik moest het nu met het potje doen dat ik zelf vulde. Ik moest daarom bij het gaan doen van iets bedenken wat dit voor mijn potje zou betekenen en of dat het waard was. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn energieverhouding en aan wie of wat ik het zou besteden.

De shiatsu behandelingen bleken een uitkomst voor me te zijn. Ze gaven me weer de energie die ik zo broodnodig had. Het heeft nog enige tijd geduurd voordat ik er weer helemaal bovenop was maar nu ben ik weer geheel hersteld en doe en kan ik alles weer. Ik ben Elma dan ook zeer dankbaar. Ik ga nog iedere 6 weken een keer naar haar toe voor “onderhoud” en om even lekker te relaxen. Ik heb een zeer drukke baan en zeer veel nevenactiviteiten maar er is geen enkele belemmering meer om alles te doen wat ik wil. Ik heb dan ook vele vrienden en collega’s met uiteenlopende klachten naar Elma toegestuurd.

Vrouw - 43 jaar – directeur – Uitputting/Pfeiffer

Bijna 2 jaar geleden is mijn jongste dochtertje gestart met Shiatsu-behandelingen, 1x in de 2 weken. De redenen: ze gedroeg zich druk, maakte bijna elke dag iets stuk, al dan niet expres, luisterde heel slecht, werd bijna elke nacht wakker rond 03.00 uur, hoestte erg veel ’s nachts en had last van jeuk dat uitmondde in eczeemplekken.

Tijdens de eerste behandeling was ik met Elma aan het praten over m’n dochtertje. Ondertussen stuiterde zij de hele kamer door, zo druk was ze dus. Nu, bijna 2 jaar later, is er een wereld van verschil. Ze is vrij snel rustiger geworden, ook in de behandelkamer en speelt daar lief met de aanwezige spulletjes. Het stukmaken van dingen is ook gestopt. Het ’s nachts hoesten is bijna gestopt, heel en af toe nog. Hoestdrank en het is weer over.

Sinds een half jaar is ze ‘uitbehandeld’. Maar in de herfst heb ik weer aan de bel getrokken omdat ik merkte dat ze weer last kreeg van diverse kwaaltjes. Tijdens de behandeling kwam dat ook naar voren. Dus nu krijgt ze (tijdelijk) 1x per maand een behandeling.

Kind – 4 jaar – zeer druk gedrag/hoesten/jeuk/eczeem

Toen mijn zoon (14) last kreeg van ernstige sportastma en zijn puffertje niet meer werkte, heb ik hem naar Elma gestuurd. We hadden al een doorverwijzing voor de longarts gekregen van de huisarts, maar het leek me goed dat eerst te proberen. En, het wonder geschiedde: hij was helemaal van zijn klachten af en werd er ook evenwichtiger van, zo in de pubertijd.

Mijn advies is dan ook: probeer shiatsu niet te begrijpen. Onderga het gewoon en beleef wat het voor je kan doen!

Kind – 14 jaar – (Sport)Astma

Medicatie in begin: Fluoxetine, Alprazolam. Nu geruime tijd vrij van medicatie.

Aanvullende behandelingen door: 4 verschillende psychotherapeuten (gesprekken en EMDR) en natuurlijk mijn huisarts.

Ik ben doorverwezen naar de TAO praktijk door een Orthomanueel therapeute waar ik een

behandeling onderging. Op dat moment was ik nog aan het werk, maar mijn gezondheidstoestand was zorgelijk (zat tegen Burn out aan). Ik functioneerde alleen op de autopiloot en was bezig met overleven. Het was moeilijk voor mij in contact te komen met mijn eigen gevoel omdat veel nare dingen uit het verleden weggestopt waren. Ook kon ik moeilijk mijn gevoelens uiten. Mijn leven was ingericht op hard werken en leveren van prestaties om anderen en vooral mijzelf te bewijzen hoe goed ik was. Ik had sterke behoefte om gezien en gewaardeerd te worden en had de lat voor mijzelf altijd erg hoog liggen.

De periode dat ik intensief in behandeling ben geweest bij Elma heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik kan mijn zorgen en gevoelens delen tijdens een voorafgaand gesprek aan de behandeling. Elma neemt er uitgebreid de tijd voor. Daarna volgt een uitgebreide Shiatsu behandeling die mij compleet laat ontspannen. Mijn adem is daarna weer diep en rustig in plaats van snel en hoog. Ik hang niet meer in de emotie en ben positiever. Daarnaast kan ik de dagelijkse dingen in het leven beter aan en heb meer energie.

Ik kom nog steeds regelmatig in de praktijk voor “onderhoud”. Dankzij Elma ben ik goed begeleid en door een hele zware periode heen gegaan waarbij ik ook oud zeer heb kunnen verwerken. Ik ben inmiddels in staat beter mijn grenzen te bewaken en op tijd een stapje terug te doen als het moet. Ik ben meer in contact met mijn gevoel en sta meer open voor andere mensen. Presteren en hard werken heeft een andere betekenis voor mij gekregen. De nadruk ligt nu meer op het genieten en waarderen van het leven en de dingen om je heen. Ik kan oprecht zeggen dat geen enkele behandeling zo goed en vooral diepgaand heeft geholpen als de behandelingen van Elma Kleijwegt. Ook zonder woorden kan zij energiemisstanden (blokkades) in je lichaam/geest opsporen en weer in goede banen leiden. Je leven komt weer in balans.

Vrouw – 46 jaar – accountmanager – depressie/PTSS/burnout/hyperventilatie

De klachten waarmee ik kwam waren vermoeidheid, maagklachten na een helicobacter bacterie, opgelopen na een vakantie in Egypte waarvoor ik antibiotica had gekregen van de huisarts, maar ik bleef toch een gevoelige maag houden. Door de shiatsu ben ik klachten vrij.
Ik ben bekend met astma (al 28 jaar). Hiervoor gebruikte ik dagelijks medicatie. Na een paar shiatsubehandelingen gebruik ik nu niets meer.

Ook had ik een droge en gevoelige huid met eczeem plekken in de knieholte en elleboog.
Ook hield ik vocht vast met gevolg gewichtstoename. Na voedingsadviezen van Elma gaat dit nu goed.
Mijn darmen waren ook een probleem: steeds obstipatie klachten. Ook hier heb ik nu geen last meer van.
Ik ben door Elma ook zelfverzekerder geworden en weet nu ook beter mijn eigen grenzen te bewaken.
Ik voel me erg goed en heb veel meer energie gekregen.

Vrouw – 52 jaar – doktersassistente – Maagpijn/Astma/Eczeem/Vocht vasthouden/obstipatie

Ik ben bij Elma haar praktijk terechtgekomen omdat ik al jaren diverse lichamelijke klachten had. Nu ben ik zelf therapeut, wat me enorm heeft kunnen ondersteunen, maar ik was de laatste tijd even het geklus aan mijzelf zat. Maar zoals u begrijpt ga ik ook niet naar de eerste de beste therapeut. Door met haar in gesprek te gaan en zij direct de vinger op de zere plek kon leggen (letterlijk en figuurlijk) kreeg ik vertrouwen in haar. Zij wist waar ze het over had.

Zij heeft mij behandeld en na 4 behandelingen moet ik zeggen dat het een enorme toegevoegde waarde heeft. De zere plekken in mijn lichaam waren na 1 behandeling praktisch weg. Ik heb geen last meer van bepaalde voedingsstoffen. Mijn lichaam voelt heel rustig. Ik slaap goed. Ben superrelaxed. Ik voel dat de basis weer goed op de rit staat.

DE ENERGIE STROOMT WEER.

Ik blijf nog wat behandelingen bij Elma afnemen om de puntjes op de i te zetten, maar ook omdat het gewoon heel lekker, prettig en heilzaam is. En niets beters dan een preventieve therapie. De therapie is niet alleen fysiek gericht, maar ook de mentaal/emotionele en spirituele kanten krijgen ruimte binnen de behandeling.

Vrouw – 48 jaar – natuurgeneeskundig therapeut – Diverse fysieke pijnen/slaapproblemen/buikklachten

Ik kwam bij Elma terecht omdat mijn vrouw vond dat ik er al maanden slecht uitzag.

Donkere kringen rond de ogen. Grauwe huidskleur. Ik had het vaak koud, vooral de voeten. Zelf had ik eigenlijk niets in de gaten. Voelde me prima.

Elma heeft mij 5 behandelingen gegeven. De donkere kringen rond de ogen trokken weg. Na de eerste behandeling was de grauwe kleur weg. En ik heb nog zelden koude voeten.

Pas na haar behandeling merkte ik dat ik best wel last had van bovengenoemde klachten. Toen pas kon ik voelen wat het verschil was.

Vooral de enorm warme handen en de energie die Elma met haar handen uitstraalt zijn mij bijgebleven. Echt een aanrader.

Man - 47 jaar – zelfstandige in de bouw - Circulatieproblemen

Mijn zoontje heeft vanaf het moment dat hij vast voedsel ging eten een overgevoeligheid voor veel voeding maar vooral voor tarwe. Daar kwamen we pas achter toen we bij Elma onder behandeling kwamen.

Ik kende Elma van mijn eigen behandelingen bij haar en besprak mijn vragen over de gezondheid van mijn zoontje met haar.

We zijn toen ongeveer 6-8 keer bij haar geweest. Elke behandeling voelde ik dat mijn zoontje zich meer ontspande, zich meer ging openstellen in de behandeling en dat meer en meer duidelijk werd waar zijn eczeem en spanning vandaan kwamen.

Na een aantal behandelingen heeft Elma de tip gegeven een alternatieve allergietest te laten doen en daar kwam toen uit dat hij overgevoelig is voor tarwe. We zijn toen direct gestopt met het geven van gluten en dat heeft hem enorm goed gedaan, alle jeuk en eczeem is verdwenen!

De zorgzaamheid, het plezier en de ontspanning waarmee Elma met mijn zoontje omging was precies de benadering die hij fijn vond terwijl hij het in het begin best spannend vond dat ze hem aanraakte.

Hij gaf soms heel duidelijk aan als hij iets niet wilde en met die grenzen ging Elma ontzettend goed om door ze te respecteren en iets anders te proberen.

Voor mij zijn mijn eigen ervaring en die van mijn zoontje een aanbeveling voor iedereen!

Kind - 2 jaar – Eczeem/jeuk/allergie/onrust

Sinds enkele jaren kom ik in de shiatsupraktijk van Elma. Aanleiding daartoe waren mijn onrust, het vele piekeren, het slechte slapen en maag/darmklachten. Elma luistert rustig en vol interesse naar je klachten en laat je meteen op je gemak voelen. En zo is het ook als je op de mat ligt en behandeld wordt; met volledige aandacht en concentratie en dat geeft een heel veilig gevoel. Elma weet goed in te spelen op de specifieke klachten van dat moment.   Je voelt de energie weer stromen. Hoewel de slaapproblemen niet geheel zijn weggenomen heb ik wel vooruitgang geboekt bij de maag/darmklachten en heb veel meer innerlijke rust en daardoor ook meer zelfvertrouwen gekregen. Na iedere behandeling rijd ik blij èn fit in de auto weer naar huis. Eens in de zoveel tijd ga ik terug, met een klacht of gewoon voor een “onderhoudsbeurt”. En aangezien lichaam en geest één zijn in de Traditionele Chinese Geneeskunde, vang ik twee vliegen in één klap.

Vrouw – 58 jaar – zonder werk – onrust/piekeren/slaapproblemen/buikklachten

Ik ben gestart met Shiatsu vanwege: nogal snel last van zenuwen (stress), het loslaten van gedachten is erg lastig, waardoor op de ‘loslaat’-meridiaan iedere keer een flink ei zat dat weggemasseerd moest worden, hooikoorts, eczeem, slechte ontlasting, keizersnede: is 4x opengemaakt binnen 3,5 jaar en daardoor een erg gevoelige en pijnlijke buik: veel littekenweefsel, opgezet gevoel, endometriose is verergerd.

Het ‘loslaat’-probleem is opgelost. Het stress-probleem is er nog steeds, de mate hangt af van de situatie op dat moment. Het wordt verlicht op het moment dat ik Shiatsu onderga wat tevens een moment voor mijzelf is. De dikke darm- en buikprobleem zijn iets waar ik mee moet leren leven, maar ook deze worden verlicht door Shiatsu. In het begin 1x in de 2 weken, nu 1x in de 3 weken.

Er kan ook op verzoek in haar voedingsboek opgezocht worden hoe de kwalen verlicht kunnen worden, in mijn geval de endometriose en eczeem. Er wordt daarin vermeld welke etenswaren en drinken een negatieve invloed hebben en welke wel beter zijn om te nuttigen, alsmede wordt er een eventuele aanvulling in de vorm van vitamine- e/o gezondheidspillen vermeld.

Persoonlijk vind ik het ook leuk dat Elma vertelt welke meridianen ze heeft behandeld en wat hun functie zijn (zoals maag, long, het los laten). Op die manier heb ik onlangs zelf mijn maagmeridiaan ‘aangepakt’ en voelde ik de reactie (borrelen in m’n darmen) hierop. Wat ik mij nog goed herinner van mijn eerste behandeling is dat ik dacht: oh…kun je daar ook pijn hebben? Er werd namelijk gedrukt op bepaalde meridiaanpunten en ze vertelde dat velen dat ook hebben gezegd.

Is ze bezig aan een meridiaan hoef je niet eens te vertellen dat het daar en daar pijnlijk is, ze gaat erlangs en komt er weer terug en gaat op dat punt (blokkade) aan de slag.

Mijn ervaringen: het is heerlijk en ontspannend en te snel weer voorbij. Het biedt ondersteuning in mijn dagelijkse leven en ik zie het als onderhoud van mijn lichaam, net zoals een auto een onderhoudsbeurt krijgt.

Vrouw – 40 jaar – huisvrouw – stress/eczeem/hooikoorts/buikklachten/endometriose

Mijn oudste dochtertje krijgt sinds 2 jaar behandelingen, gestart met 1x in de 2 weken. De redenen: last van bronchitis, ’s nachts hoesten, slijmaanmaak, boosheid en moeheid.

Zij heeft vaak hoestdrank gekregen voor tegen het hoesten.

In de zomer kreeg zij haar laatste behandeling, maar gemerkt dat ze ondersteuning nodig heeft in de herfst. Laatst gaf ze aan dat ze niet meer kon rennen, dat haar benen niet wilden. Ik dacht bij mezelf die stelt zich aan, laat maar gaan. Bij de behandeling bleek dus dat er blokkades waren en die werden verholpen. De volgende dag kon ze weer rennen op weg naar school! Nu (tijdelijk) 1x in de maand naar Elma.

Kind – 6 jaar – bronchitis/slijm/hoest/boosheid/vermoeid

Begin 2012 kwam ik bij Elma in de praktijk vanwege mijn postpartum depressie en aanverwante klachten. Zo zat ik al tijden niet lekker in mijn vel en dat kwam er drie dubbel en dwars uit tijdens mijn depressie. Bij mijn depressie had ik last van slaapproblemen, met name doorslapen. Op het moment dat ik startte met Shiatsu slikte ik antidepressiva (Remeron 15 mg), maar ik wilde daar mettertijd weer mee stoppen. 

Elma heeft mij een goede spiegel voorgehouden tijdens de intake. Ze nam de tijd voor me en luisterde echt naar me. Vervolgens wist ze tijdens de intake eerst figuurlijk de vinger op de zere plek te leggen en daarna letterlijk, toen de eerste Shiatsu behandeling was gestart. Tijdens elke behandeling kon ik goed ontspannen door haar prettige manier van behandelen. Ook haar heerlijk warme handen waren fijn en verrichtten goed werk. Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze wist telkens weer naar de pijnlijke plek te gaan (zonder dat ik haar zei waar het was).

Het was wel even spannend toen ik stopte met de medicijnen en het was niet altijd makkelijk. Elma heeft me hier ook bij geholpen. Toen ik was gestopt met de medicijnen bleef de depressie weg, maar kwamen de slaapproblemen terug. Na een behandeling van Elma had ik een betere nacht dan de andere nachten. Dat intrigeerde me. Het liefst ging ik toen elke dag… Na ruim anderhalve maand slecht slapen was de negatieve spiraal doorbroken en nu slaap ik lekkerder dan ooit tevoren. Dat had ik nooit durven dromen :-).

Na elke behandeling voelde ik me stukken beter en meer ontspannen. Ik voelde dat dit goed voor me was, ook al kon ik het met mijn hoofd niet verklaren. Gelukkig heb ik leren vertrouwen op mijn gevoel en ben ik doorgegaan met de behandelingen totdat ik weer helemaal goed in mijn vel zat.

Inmiddels gaat het heel goed met me. Hiervoor ben ik onder meer Elma veel dank verschuldigd. Ik kan iedereen die niet lekker in zijn/haar vel zit haar warme handen en kunde aanbevelen. Soms kun je niet bevatten wat er niet lekker loopt en heb je iemand als Elma nodig die je hierbij kan helpen. Probeer het! Is het niet jouw ding, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Vrouw – 31 jaar – Marketing coördinator – Postpartum depressie met slapeloosheid

Shiatsu-therapie en in het bijzonder Elma heeft mij in een periode geholpen om door een burn-out heen te komen.

Jarenlang heb ik in een omgeving gewerkt die niet de mijne was en op voorwaarden, hoofdzakelijk gesteld door anderen. Dat gaat in je lichaam zitten. Elma heeft voor mijn gevoel mijn lichaam geholpen deze rotzooi op te ruimen.

Ziek zijn is een proces naar beter worden. Het kan lang duren. Je moet tot bepaalde inzichten komen en ook daar helpt Elma bij als een ware psycholoog.

In mijn zoekproces heeft Elma ondersteuning gegeven. Niet als enige hulpverlener, maar in een belangrijke fase gaf haar aanpak resultaat, een substantiële bijdrage aan een proces van verandering.

Mijn zoekproces heb ik afgerond. Ik accepteer dat er blijkbaar omstandigheden zijn die mij fysiek dwars gaan zitten. Die signalen kan en wil ik niet meer negeren.

Man - 40 jaar - Jurist - Burnout

Na de doodgeboorte van mijn zoontje kwam ik bij Elma terecht. Mijn zoontje had een ernstige chromosomale afwijking, en werd door de artsen bestempeld als ‘niet-levensvatbaar’. Op advies van de artsen is de geboorte vroegtijdig opgewekt. De maanden na deze gebeurtenis was ik alleen nog maar doodmoe. Ik had moeite met het alleen verwerken van mijn verdriet, en een schuldgevoel overheerste. De combinatie van shiatsu en een luisterend oor heeft ervoor gezorgd dat ik de vroeggeboorte van mijn kindje een plaats heb kunnen geven. De drukpuntmassage die Elma toepast, gaf me weer energie. Op sommige plekken in je lichaam voel je op hetzelfde moment al resultaat. Je voelt de energie stromen door je benen, armen, rug. Elma was mijn eerste kennismaking met alternatieve geneeskunde. Ik bezoek haar nog steeds regelmatig. Op momenten dat het weer even minder gaat, is het prettig om shiatsu te krijgen.

Vrouw – 41 jaar – Auteur - Rouwverwerking

Mijn dochtertje heeft lange tijd moeite gehad met in slaap vallen. Zij heeft baat gehad bij shiatsu. Als Elma bij haar de drukpuntmassage toepaste, kon ze mooi verwoorden wat ze precies voelde: ‘Ik voel zuurstof in mijn benen’, zei ze dan. De shiatsu heeft haar rust gegeven, en meer leren ontspannen. En ze vindt het niet meer eng om alleen te gaan slapen.  

Kind – 9 jaar – Slaapproblemen/Angst

De redenen om een Atlascorrectie te ondergaan is voor mij het volgende geweest:

  • Ik heb sinds ongeveer mijn 12e jaar een scheve rugwervel heb gehad die ik tijdens een gymles heb opgelopen.
  • Sinds een paar jaar heb ik in mijn rechterheup een lichte pijn als ik een aantal uur gelopen heb.
  • Ik hoop ook dat de Atlascorrectie mij mentaal nog sterker gaat maken.

In de week voorafgaand aan de correctie voelde ik tijdens een yogales de genoemde wervel in mijn rug schuiven, iets wat ik nog nooit gevoeld had in alle jaren dat ik al yoga beoefen.

Tijdens de behandeling ben ik verbaasd over het beenlengteverschil wat er naar voren komt, dit heb ik nooit geweten.

Direct na de behandeling merk ik dat ik lichte spierpijn in mijn nek heb. Dat verrast mij. Ik voel mij loom en begin ook te gapen. Dat gapen heeft ongeveer twee uur aangehouden.

In de week na de behandeling is de spierpijn van mijn nek langzaam naar beneden afgezakt door mijn rug. Ik heb het idee dat ik makkelijker rechtop kan staan.

In de loop van een aantal maanden merk ik dat het ik mij minder aantrek als ik kritiek te verwerken krijg. Ook heb ik een beter inzicht gekregen in mijn eigen handelen.

De pijn in mijn heup is helemaal weg, net zoals het beenlengteverschil.

Allemaal redenen om iemand een Atlascorrectie van harte aan te bevelen.

Jona - 62 jaar

Ik kwam bij Elma terecht omdat ik eigenlijk niet meer wist hoe ik verder moest. Ik was mijzelf kwijtgeraakt. Dat uitte zich in het totaal wegcijferen van mijzelf tijdens een relatie. Ik leefde niet meer voor mij, maar voor mijn toenmalige partner en probeerde uit alle macht de mislukte relatie te redden en te vechten voor zijn verslaving met drugs. Het uitte zich ook in vreemde angsten. Angsten om weg te lopen uit deze relatie en voor mijzelf te kiezen en angsten om mijn eigen problemen onder ogen te zien en hier wat aan te doen.

De praktijk van Elma, is een warme en prettige omgeving.

Vanaf het eerste moment voelde ik mij begrepen, veilig en welkom.

In het begin was ik er helemaal niet van overtuigd wat mijn doel was, maar na een intake van bijna twee en half uur en een afspraak later, zei Elma: “Jij weet allang wat je wilt, je hebt alleen de kracht verloren om er iets mee te doen en daar ga ik je bij helpen.” “We beginnen bij het begin en dan zul je zien dat je weer kracht krijgt, om voor jezelf te gaan staan! 

Dit was precies wat er gebeurde. Ik kreeg om de twee weken een behandeling. Al na de eerste keer voelde ik verschil. Mijn lichaam reageerde heel snel op de prettige meridianen behandeling. Het doet geen pijn en het is lekker warm. De eerste behandeling was overigens een vreemde ervaring. Ik kwam thuis en voelde mij heel erg moe. Ik kon uren slapen overdag, maar het stond ook mijn nachtrust niet in de weg en ik bleef maar gapen. Ook kwam mijn verstoorde stoelgang weer goed opgang.

De behandeling bestaat uit een warm welkom met een lekker kopje thee, daarna een soms confronterend, maar prettig gesprek, dan een behandeling op de mat en een afsluiting met een evaluatie van de bevindingen en inzichtelijke informatie onder het genot van nog zo’n lekker kopje thee.

Na afloop liet Elma mij vaak in de spiegel kijken, zodat ik zag hoe de blik in mijn ogen veranderd was. Ze zeggen wel eens dat ogen de spiegel van je ziel zijn, nou dat kan ik nu alleen maar beamen.

Iedere keer na een behandeling werd mijn doel duidelijker. Het patroon dat wordt vastgesteld bij de eerste behandeling veranderde in een nieuw patroon en ik merkte veel verschil. Heerlijk! Ik wist weer wie ik was en wat ik wilde, maar ik moet ook eerlijk blijven, het is niet alleen maar leuk om behandeld te worden. 

Je hebt tenslotte een probleem waar je vanaf wilt en daarbij kan de Shiatsu veel betekenen, maar er komt ook een hoop confrontatie bij kijken. Je komt jezelf letterlijk tegen, tenminste zo heb ik het ervaren. Het patroon kan ook weer terugvallen, er zijn zeker ups en downs en

er worden dingen opgerakeld waar je niets van afwist of wat je diep had weggestopt!

Toch, als je doorzet en je bedenkt dat je het niet alleen hoeft te doen, maar dat Elma er is om je hierin te ondersteunen en te begeleiden, kom je tot veel nieuwe, bijzondere en mooie inzichten en kun je van je klachten af komen.

Wat ik het prettigst vond, was het gevoel van welkom zijn en dat het niet uitmaakt hoe je je voelt en dat je echt geholpen wordt. Wat ik ook belangrijk vond is dat de behandeling voor een groot deel wordt vergoed door de verzekering, zodat het ook echt mogelijk is om iets aan je klachten te kunnen doen.

Ik zeg vond, omdat ik nu een half jaar niet meer wordt behandeld. Mijn situatie is zo veranderd en verbeterd, ik kan je niet uitleggen hoe goed dat voelt, maar geloof me maar!

De Shiatsu en met name Elma, hebben ervoor gezorgd dat ik weer op mijn eigen kracht, benen en intuïtie vertrouw! Dit kan voor jou ook zo zijn! Ga voor jezelf!

Vrouw – 31 jaar – Activiteitenbegeleidster – Relatieproblemen/Angsten

Behandeling boeken & werken aan jezelf!

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op om te kijken of wij een klik hebben en of de behandelingen jou kunnen helpen.

Toestemming

2 + 4 =

PRAKTIJKADRES

Zaandam:
Gebouw Juliana, unit/bel 110
Nicolaes Maesstraat 2
1506 LB Zaandam

Adres

Apeldoorn:
Villa Camelot
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn