Heb je een ingrijpende periode achter de rug? En zit je daardoor letterlijk vast?

Ik help je om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en fysieke klachten te verlichten, waardoor jij weer goed voor jezelf kunt zorgen.

Ingrijpende gebeurtenissen zetten jouw leven op zijn kop

Het leven brengt veel uitdagingen met zich mee. Ziekte, een overlijden, een scheiding, een burn-out, verandering van baan, verhuizen, iemand om je heen verliezen…

Soms kan het voelen alsof alles in één keer op je afkomt en alsof je verdrinkt in alle emoties. Of misschien voel je zelfs niets. Voel je alleen een leegte. Zorgen voor de ander is iets dat heel belangrijk voor je is, maar soms lukt dat je zelfs niet of nauwelijks. Je lichaam werkt ook niet mee. Veel stijfheid en wellicht zelfs pijn.

Als je dit leest en voelt dat dit over jou gaat, weet dan dat je hier niet alleen doorheen hoeft te gaan. Om ondersteuning vragen is heel fijn voor jezelf! Ik leer je graag om beter voor jezelf te gaan zorgen.

Ik help je graag op het pad van de reis naar jezelf

Mijn naam is Elma, inspirerende, verbindende vrouw, sensitief en werkend/levend vanuit mijn hart. Helpen is als een tweede natuur voor mij. Iedereen was altijd veel belangrijker dan ikzelf. Ik heb mijzelf vaak weggecijferd. Ik vond het moeilijk om mijn echte zelf te laten zien. Ik ben gaan onderzoeken waar dit vandaan kwam, en kwam erachter dat ik dit al heel lang geleden heb geleerd, toen ik nog heel klein was.

Ik heb mooie studies gevolgd, in 4 jaar de basis gelegd en mijzelf vervolgens doorontwikkeld in verschillende specialiteiten. Daarnaast heb ik talloze boeken gelezen en uren zelfonderzoek gedaan om te komen tot waar ik nu sta, uitgegroeid tot wijze vrouw. Ondertussen weet ik dat iedere klacht je iets vertelt. De reis naar jezelf is de mooiste reis die er is. Mijn praktijk bestaat inmiddels 17 jaar en in deze tijd heb ik al honderden cliënten mogen begeleiden om ook de reis naar zichzelf te maken.

Jouw lichaam en geest zijn één geheel

Ik geloof dat jouw lichaam en geest samenwerken. Ik heb de afgelopen jaren ook in mijn praktijk mogen ervaren dat fysieke klachten vaak niet alleen fysiek zijn. Als je bijvoorbeeld last hebt van je schouders, wat draag jij dan met je mee wat je mag gaan loslaten? Zo gaan we tijdens de behandelingen in mijn praktijk altijd op zoek naar de oorzaak van een bepaalde klacht, of die nu fysiek of mentaal is. We gaan terug naar de kern.

Jouw lichaam en geest zijn één geheel

Ik geloof dat jouw lichaam en geest samenwerken. Ik heb de afgelopen jaren ook in mijn praktijk mogen ervaren dat fysieke klachten vaak niet alleen fysiek zijn. Als je bijvoorbeeld last hebt van je schouders, wat draag jij dan met je mee wat je mag gaan loslaten? Zo gaan we tijdens de behandelingen in mijn praktijk altijd op zoek naar de oorzaak van een bepaalde klacht, of die nu fysiek of mentaal is. We gaan terug naar de kern.

Mijn behandelingen zijn voor jou, als je je hierin herkent:

 

N

Je hebt last van fysieke klachten, zoals hoofdpijn, migraine, duizeligheid, darmklachten, huidproblemen of rugpijn. Je dacht dat het vanzelf wel over zou gaan, maar de klachten komen steeds (vaker) terug. Je hebt al aan verschillende specialisten om advies gevraagd maar het helpt niet voldoende.

N

De afgelopen periode heeft veel impact op je gehad en je voelt je moe en lusteloos. Je hebt last van burn-out klachten en vraagt je af hoe nu verder.

N

Grenzen aangeven is een dingetje. Je maakt jezelf snel kleiner dan de ander. Je bent allergisch voor alles wat “moet”, maar toch zeg je veel te vaak “ja” tegen dingen die je niet wìlt doen.

N

Je piekert veel en zit veel in je hoofd. Wat is nu de juiste keuze? Soms heb je er slapeloze nachten van.

N

Je vraagt je soms af of “dit het nou is”. Je weken vliegen voorbij, maar je kunt er niet altijd van genieten. Je zou graag meer levenslust of bezieling terugbrengen in je leven, maar je weet even niet hoe.

N

Balans! Dat lijkt het toverwoord voor je te zijn, maar je hebt geen idee hoe je dat terugkrijgt in je leven. Op het werk is het altijd druk en thuis ook. Iedereen vraagt iets van je, lijkt wel. Je verlangt naar rust en tijd voor jezelf. Als je eenmaal rust hebt, gun je die jezelf eigenlijk niet en voelt het ergens maar ongemakkelijk.

Traditionele Chinese Geneeskunde als uitgangspunt

Mijn behandelingen zijn zacht en diep ontspannend. Iedereen die bij mij in de praktijk komt, gaat ontspannen en vol nieuwe energie en inzichten de deur uit. Als basis zet ik de Traditionele Chinese Geneeskunde in, gecombineerd met energiewerk en andere bewezen methodes. De Traditionele Chinese Geneeskunde bevat eeuwenoude wijsheid die ik graag inzet.

Als je bij mij in de praktijk komt, krijg je een Shiatsu behandeling. Shiatsu is een diep ontspannende drukpuntmassage. Shiatsu betekent ‘druk met de vingers’. Het uitgangspunt is dat er verschillende meridianen of ‘energiekanalen’ door het lichaam lopen. Door met de duim of handpalm bepaalde drukpunten op de meridianen te masseren, en door het lichaam op verschillende manieren te strekken, kan de energie in die meridiaan beter doorstromen. Zo wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken en komen lichaam en geest weer in balans.

Hoe werkt een behandeling? 

Als je voor het eerst bij mij komt, kun je kiezen uit een korte intake of een uitgebreide intake.

Bij een korte intake bespreken we kort je klachten. We praten over jou en jouw situatie, ik stel bepaalde medische vragen en geef je alvast de eerste tips en adviezen. Aansluitend krijg je je eerste behandeling. Dit consult duurt 1,5 uur.

Een uitgebreide intake is een dubbel consult en duurt 2,5 tot 3 uur. Samen ontdekken we waar je in je huidige leven tegenaan loopt, en gaan we samen naar de kern van je problemen. De oorzaken van je gedrag in het heden vinden vaak hun oorsprong in de kindertijd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hoofd overloopt en dat je veel piekert, en dat je je gevoel hebt uitgezet als overlevingsmechanisme. Soms ligt de oorzaak van een fysieke klacht op de emotionele laag. Tijdens de coachsessie onderzoeken we waar je gedrag, en ook je klachten, vandaan komen en formuleren we samen jouw hulpvraag. In de tweede helft van het consult ontvang je de eerste uitgebreide Shiatsu behandeling.

Voordat je bij mij in de praktijk komt, hebben we eerst nog telefonisch contact. Dan bepalen we samen of een korte intake voldoende is, of dat het beter is om voor een uitgebreide intake te kiezen. 

De behandelingen vinden plaats op een behandeltafel. Je houdt je kleding gewoon aan. Jij hoeft niets te doen, de stap naar mijn praktijk is al voldoende! Jij hoeft alleen maar te “zijn”. Vervolgens ontvang je de drukpuntmassage en mag jij even heerlijk ontspannen.

Na de eerste behandeling praten we nog even kort na. Je zult merken dat de behandeling nog een aantal dagen doorwerkt. De eerste behandeling is magisch en zet vaak al veel in beweging! 

Dit eerste bezoek is al een mooie stap, maar ik pak graag de oorzaak aan van een klacht, vandaar dat iedereen bij mij in de praktijk komt voor een traject. In het begin zullen we elkaar wat vaker zien, de eerste drie keer elke week één keer. Daarna bouwen we de frequentie af.

Het traject kan worden afgesloten met een Energetische Atlascorrectie.

Hoe anderen de behandelingen ervaren

Afgelopen jaren heb ik met zeer positieve ervaringen regelmatig gebruik gemaakt van Elma haar Shiatsu behandelingen. Heerlijk een moment voor mezelf en altijd weer bijzonder om te ervaren dat mijn energie op een positieve manier ging stromen. Elma heeft mij geholpen om in balans te komen en nader tot mijzelf te komen. Daarnaast heeft zij naast mij ook veel betekend voor ons gezin. Zo heeft de oudste zijn rust gevonden in het slapen en heeft zij veel kunnen betekenen na de bevalling van onze tweede voor zowel mijn vrouw als onze jongste zoon. Elma haar talent, benadering, betrokkenheid buiten de behandelingen om maakt het een aanwinst voor iedereen die fysiek of geestelijk tegen problemen of disbalans aanloopt.

Sanne, 39 jaar

Ik kom nu al enige jaren bij Elma voor behandelingen, soms kort achter elkaar en soms een tijdje niet. Maar altijd als het hoofd vol zit en het lichaam vast weet ik haar weer te vinden. Zij weet de spanningen op een subtiele wijze op te lossen met haar handen die grondig zijn getraind maar ook op intuïtieve wijze blokkades traceren en verlichten.  

Al jaren ben ik zelf ook bezig met gezondheid en spirituele groei maar deze combinatie van lichaam en ziel is wat mij betreft vrij uniek. Ook is het zo dat zij in afstemming met jou aanvoelt of er thema’s zijn die voor jou van belang zijn op dit moment. En of jij bereid bent om hiernaar te kijken om met haar mogelijke opties van aanpak te bespreken, dus ook coaching behoort tot de mogelijkheden.  Soms ben je er klaar voor en soms nog niet en dan mag je zelf aangeven of je dit wel aan wilt gaan of dat je gewoon geniet van een heerlijke behandeling. Zij respecteert dus ook waar jij je bevindt op dit moment in jouw leven.  

Zelf ben ik werkzaam als huisarts en stuur ik soms ook patiënten naar haar toe die overspannen zijn of een burn-out hebben. Velen hebben hier baat bij gehad.  Zelfs mijn medewerkers stuur ik naar haar toe want als iemand lekker in zijn vel zit dan presteert hij/zij beter en daar wordt iedereen blij van.

Patrick, 56 jaar

Vorig jaar ben ik via-via bij Elma terecht gekomen.

Ik was uitgevallen door een (bijna) burn-out en klom al een beetje op, maar dat ging mij niet snel genoeg. 

Nog nooit had ik van Shiatsu gehoord maar na een korte uitleg heb ik begrepen dat het veel op acupunctuur lijkt, maar dan met drukpunten. Ik heb dit aangegrepen omdat ik dacht: baat het niet, schaden doet het zeker niet.

Na een intakegesprek begint de 1e behandeling. Deze ervaring was wél héél speciaal.

Toen ik thuiskwam heb ik mijn ervaringen gedeeld met mijn vrouw, die daar net zo nuchter in staat als ik. In de loop van de tijd na verschillende behandelingen en uitleg over je lichaam was ik elke keer weer verbaasd wat de behandelingen met me deden. Elke behandeling werd een ander deel behandeld, waardoor ik langzaam maar zeker me veel beter ging voelen. Na ongeveer 5 maanden was ik zover dat de behandelingen met steeds grotere tussenpozen konden worden uitgevoerd.  Na 10 maanden was ik klaar om aan een Atlascorrectie te denken. Dat heeft Elma gedaan nadat ik eerst een motivatie heb geschreven waarom ik dat wilde laten doen.

Ik hoopte dat ik meer rust in mijn doen en laten terug zou krijgen en de mate van mijn zelfvertrouwen weer op peil zou kunnen krijgen. Ook had ik enkele lichamelijke klachten die door de Atlascorrectie zijn verdwenen. Zelfs pijn in mijn nek, lengteverschil in mijn benen en het laag hangen van mijn schouders zijn verdwenen. 

Ook mijn geestelijke gesteldheid is hiermee voelbaar verbeterd.

De positieve gevolgen van mijn Atlascorrectie kan nog tot ongeveer een jaar doorwerken.

Oude pijntjes ‘lichten’ even op en trekken daarna weer weg. Tot op heden zijn die oude pijntjes geheel verdwenen. Ook het gevoel van zelfvertrouwen is weer bijna op het oude peil.

Ik had niet gedacht dat de Shiatsu mij zo veel goed zou doen. Dank Elma!

Jacques, 63 jaar

Ik ben na jaren zoekende te zijn geweest naar de juiste therapievorm, om bepaalde emoties te kunnen verwerken, met Elma in contact gekomen.

Gelijk na ons eerste telefoongesprek voelde dit als een warm bad en erkenning. Elma voelt door haar energetisch vermogen heel goed aan wat je voelt en waar verwerking nodig is.

Elma is warm, hartelijk en begaan. Daarnaast is zij zeer deskundig en een ervaren therapeute die door middel van haar technieken je weer in balans laat komen met je verstand en gevoel. Voor mij werkt deze vorm van therapie heel goed omdat je onderbewust “aan” wordt gezet en hierdoor je dus onbewust aan het verwerken bent.

Helaas is het kinderen krijgen voor ons niet makkelijk. Naast het oud zeer opruimen kwam ook onze kinderwens ter sprake, omdat na de 12e ICSI poging voor een tweede kindje, het na heel kort zwanger te zijn geweest in december 2018, weer niet gelukt was kwam ik daar emotioneel niet meer uit. Door hierover te praten en shiatsu te ondergaan voelde ik mij al snel weer blijer en positiever.

De tijd zou pas rijp zijn als ik mijn therapie had afgerond en vertrouwend op mijn intuïtie voelde ik dat ik afgelopen september 2019 er weer klaar voor was. Ik heb Elma verteld wanneer de terugplaatsing zou zijn en zij stelde voor om ons hierin spiritueel te begeleiden. Dat was een fantastische ervaring. Samen met haar hebben we het zieltje van ons toekomstige kindje uitgenodigd om bij ons te komen. Dit was een heel bijzonder proces en met als resultaat een prachtige dochter die afgelopen juni 2020 is geboren.

Naast deze sessies heb ik ook de Atlas correctie ondergaan. In 2012 ben ik middels een spoed keizersnede bevallen van een gezonde dochter. Door deze operatie heb ik heel lang met onderrugpijn gelopen en andere lichamelijke klachten. Het was zelfs zo erg dat ik er iedere nacht van wakker lag. Na zoveel bezoeken aan fysiotherapeuten, chiropractors, kinesiologen was dit eindelijk het hulpmiddel. Sinds dat mijn atlas is recht gezet heb ik geen rugpijn meer, zijn mijn klachten over en merk ik dat mijn intuïtief vermogen nog sterker is geworden.

Minke

Onze zoon Tygo was veel boos en ontevreden in zijn dagelijks leven, dat resulteerde in miscommunicatie en een neerwaartse spiraal tussen ons (als ouders) en Tygo.

Zelf ben ik vanaf december bij Elma ‘in behandeling’ waar ik ontzettend blij mee ben en ook het gewenste effect heeft op mij als persoon.

Ik heb Elma gevraagd of ik met Tygo langs kon komen en dit ook voorgelegd aan Tygo.

Beide vonden we het best wel spannend, maar ik merkte dat Tygo goed kon praten bij Elma.

Nu vier behandelingen verder hebben we echt een andere Tygo! Eigenlijk gewoon de Tygo zoals hij is! Zijn boosheid is zo goed als weg en hij kan situaties  beter verwerken. Zelf geeft hij ook aan dat het geholpen heeft èn wij leggen hem zeker geen woorden in de mond.

Ik was al erg tevreden, maar dit is zeker versterkt door de behandelingen met Tygo.

Linda, moeder van Tygo

Investering in jezelf

Nieuw in de praktijk:

Korte intake (1,5 uur) – Bij fysieke klachten

Korte intake (0,5 uur) en behandeling (1 uur)

€95

Uitgebreide intake (3 uur) – Bij behoefte aan verdieping

Intensieve intake / coachingssessie (1,5 uur) en uitgebreide behandeling (1,5 uur)

€190
Vervolgbehandeling

Vervolgbehandeling van 1,5 uur
Huiswerkopdrachten en oefeningen voor thuis

€95

 

Behandeling boeken & werken aan jezelf!

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op om te kijken of wij een klik hebben en of de behandelingen jou kunnen helpen.

Toestemming

12 + 5 =

Praktische informatie & vergoedingen

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijkruimte in Apeldoorn en in Zaandam en duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. De eerste behandeling is een dubbele afspraak. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig om de oorzaak aan te pakken, afhankelijk van waar je tegenaan loopt. Je ziet meestal al na de eerste sessie resultaat.
Na iedere behandeling betaal je contactloos via pinautomaat en ontvang je een factuur per E-mail. De consultkosten worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van de zorgverzekering of bel de klantenservice van jouw zorgverzekeraar.
Een ingeplande afspraak kun je uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Bij het niet tijdig annuleren wordt de volledige behandeling in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen

Ik weet niet of dit iets voor me is, wat nu?

Neem even contact op, dan onderzoeken we samen jouw hulpvraag en wat je nodig hebt.

Is de praktijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja hoor, geen probleem! Bekijk je route op 9292

Wat voor kleding moet ik aan?

Maakt niet uit, je mag gewoon iets aan waar je je fijn in voelt en wat lekker zit. Je mag bij mij helemaal jezelf zijn!

Welke technieken en methodes zet je nog meer in?

Ik zet altijd een combinatie in van alles wat ik ooit geleerd heb, en dat is een heleboel. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd bij kunt leren dus ik volg regelmatig nieuwe opleidingen en bijscholingen. Ik werk met de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij Shiatsu de basis vormt. Daarnaast zet ik ook energiewerk in, waarbij ik kan helen met mijn handen. Dat klinkt heel zweverig maar dat is het helemaal niet. Het wordt als heel ontspannend ervaren. Daarnaast ben ik heel gevoelig en kan ik vaak aanvoelen waar jij mee zit. Dat helpt omdat je vaak zelf niet weet wat er precies aan de hand is. Ik ben bovendien erg fan van de Energetische Atlascorrectie. Ook zet ik diverse coachingstechnieken in, ben ik bekend met traumaverwerking en begeleid bovendien ook bij rouw en verlies. Ik werk intuïtief en stem altijd af op wat jij nodig hebt.

PRAKTIJKADRES

Zaandam:
Gebouw Juliana, unit/bel 217 (vanaf 1 mei unit/bel 110)
Nicolaes Maesstraat 2
1506 LB Zaandam

Adres

Apeldoorn:
Villa Camelot
Gardenierslaan 3
7314 CS Apeldoorn